Chronische of juist actute pijn in de spieren?

0
653

Kent u het gevoel? Door een verkeerde beweging of een ongeval, een verkeerde houding, overbelasting of stress kunnen zgn. ‘triggerpoints’ ontstaan. Dit zijn drukgevoelige plaatsen in de spieren die kenmerkend zijn voor deze klachten. Met dry needling is er gelukkig een nieuwe methode voor de behandeling van stijfheid en acute of chronische pijn in de spieren.

Dry needling, voor behandeling van stijfheid en acute of chronische pijn in de spieren

Deze behandelmethode richt zich op het uitschakelen van deze triggerpoints door ze met een naaldje aan te prikken, waardoor een spier voor langere tijd ontspant. Dit aanprikken is niet pijnlijk, maar geeft kortdurend een soort kramp gevoel. Bij dry needling wordt een “droge”  acupunctuurnaald gebruikt en geen vloeistof ingespoten, vandaar de naam. Na de behandeling krijgt u rekoefeningen mee naar huis om de verbeterde situatie te behouden.

Er zijn diverse soorten triggerpoints die zich kunnen uiten in pijn en stijfheid lokaal in een spier en ook pijn op afstand, bewegingsbeperking in gewrichten, verminderde kracht of pijnontwijkend gedrag: u gaat anders bewegen.

““Ervaar de dry needling therapie van acupunctuur in Geldrop””

Acupunctuur Geldrop kan met meer dan 20 jaar ervaring uw pijnklachten effectief bestrijden. Naast dry needling-behandelingen hebben wij tal van andere behandelingen voor uiteenlopende klachten.