Verplicht chippen en registreren van honden

0
1114

Wist u dat al sinds enkele jaren het verplicht is om een hond binnen 7 weken na de geboorte te chippen en binnen 8 weken na de geboorte bij een aangewezen databank de hond dient te worden geregistreerd? Alle honden, ongeacht leeftijd, die vanaf die datum worden geïmporteerd, moeten binnen 2 weken worden geregistreerd. Zij moeten gechipt zijn om Nederland in te mogen. Alle veranderingen in de geregistreerde gegevens moeten aan de databank worden doorgegeven, zodat de informatie up-to-date blijft.

U dient als koper bij aanschaf van een hond zelf opletten dat deze gechipt en geregistreerd is. Niet alleen zorgt chippen ervoor dat huisdieren geïdentificeerd zijn en hierdoor makkelijk teruggevonden worden wanneer ze weglopen, ook wil het kabinet misverstanden in de hondenfokkerij en -handel tegengaan en zo het welzijn van honden verbeteren.

Chip uw huisdier

We krijgen regelmatig berichten van mensen die hun huisdieren kwijt zijn. Vaak worden deze dieren wel gevonden, maar niet herenigd met hun baasjes. Chip daarom uw dier. Belangrijk is ook om hem/haar te registreren bij een databank. Wanneer de chip uitgelezen wordt, worden op basis van het chipnummer uw gegevens achterhaald en kan uw huisdier weer thuiskomen. Chippen kost bij Dierenartsenpraktijk Someren slechts € 38,-

“Chippen kost bij Dierenartsenpraktijk Someren slechts € 38,-”

Meer weten? Op www.chipjedier.nl staat uitgebreide informatie inclusief de meest gestelde vragen. Ons team van 5 dierenartsen en 9 assistenten staan voor u en uw huisdier klaar. We bieden vakkundige zorg tegen een gunstig tarief in een laagdrempelige omgeving. Op onze website www.vc-someren.nl vindt u algemene informatie over gezelschapsdieren, maar ook over ons team en de tarieven die we hanteren.