Effectieve diagnose bij kreupelheid in het been van uw paard

0
936

Heeft uw paard last van kreupelheid in het been en blijft de diagnose van uw dierenarts vaag omdat deze nog steeds niet goed is gesteld? Dan kan Veterinair Centrum Someren uitsluitsel geven dankzij MRI-technieken.

Veterinair Centrum Someren beschikt over MRI-technieken.

De MRI is geschikt voor paarden met een kreupelheid in het onderbeen waarbij het met andere technieken, zoals röntgen of echo, lastig of onmogelijk blijft om diagnose te stellen. Ook bij een blijvende kreupelheid na een eerder gestelde diagnose kan MRI uitkomst geven.

De MRI stelt ons in staat om het allerbeste uit de beeldvormende diagnostiek te halen. Met behulp van een MRI scanner kunnen wij 3 dimensionale beelden van het been van uw paard maken. Op deze manier zijn wij in staat om diagnoses te stellen die met geen andere beeldvormende techniek te maken zijn.

Het paard wordt licht gesedeerd in de MRI ruimte gebracht. Het been wordt in een grote magneet gezet. Het onderzoek duurt circa drie kwartier, per onderdeel. De beelden worden digitaal verzonden naar een radioloog voor paarden in de Verenigde Staten.

“Binnen 48 uur ontvangt u dan een uitslag.”

MRI onderzoeken worden vaak op verwijzing van de eigen dierenarts uitgevoerd. Het is erg behulpzaam als het verslag van de dierenarts, met eventuele foto’s of echomateriaal, aanwezig is als de MRI wordt uitgevoerd. Aan de hand van het dossier kan het onderzoek op maat gemaakt worden.