Bouw efficiënter met Finnjoist balkhout

0
1057

Wie zich aan het oriënteren is op het beste balkhout om mee te bouwen, komt een enorm aanbod tegen.  De juiste keuze maken kan lastig zijn. Met Finnjoist-I liggers weet u zeker dat u het beste heeft. Onthoutons biedt als enige dealer in Nederland deze Finnjoist I-liggers in uiteenlopende formaten.

Met lengtes tot 14 meter en hoogtes tot 500 mm zijn de mogelijkheden haast onbeperkt. De voordelen van Finnjoist I-liggers zijn legio. Door de grote stijfheid van het materiaal is er een kleinere doorbuiging. Bovendien is het materiaal ook nog eens lichter dan traditioneel balkhout (tot wel 40%!). De ligger kan daardoor meestal door 1 persoon getild en aangebracht worden wat de efficiëntie qua verwerking aanzienlijk vergroot.

Bij Onthoutons zijn we trots op deze fraaie aanvulling op ons assortiment.

Daarnaast hoeft er niet nagemeten te worden doordat er met nauwe toleranties wordt gewerkt. Isolatiemateriaal is gemakkelijk aan te brengen door de extra ruimte. Door de vooraf aangebrachte ‘knock-outs’ hoeft er niet geboord te worden en kunnen leidingen eenvoudig en snel worden doorgetrokken. Ook grotere sparingen zijn mogelijk. Er blijven minder reststukken over doordat de lange lengten beter geoptimaliseerd worden. Om eenvoudig de gewenste afmetingen te kunnen bepalen, is er een handige gratis online rekentool ter beschikking specifiek voor aannemers en ZZP’ers.